Egy könnyű, ropogós linzertészta, finom mascarponés krémmel és eperrel.
Elfogult vagyok az eperrel, mivel nagyon szeretem, ezért ez a süti szerintem rossz már nem is lehet! 🙂
De más gyümölccsel, málnával, szederrel, vagy ribizlivel is finom lehet.
Hozzávalók: 28 cm-es piteformához:
A tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 1 db tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 csipet só
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl habtejszín
- 4 ek porcukor (ízlés szerint több is lehet)
- 2 + 2 ek nutella
- 30 dkg eper
Elkészítés:
Először elkészítjük a tésztát: a hozzávalókat egy tálba tesszük és összegyúrjuk. Egy zacskóba csomagoljuk a tésztagombócot és körülbelül 2 órán át a hűtőben pihentetjük.
Később egy lisztezett munkalapon körülbelül 26 cm-es átmérőjű körlappá nyújtjuk és kibéleljük vele a kivajazott, kilisztezett pite formát. Egy villával sűrűn megszurkáljuk a tészta tetejét. 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt megsütjük.
Hűlni hagyjuk, majd megkenjük 2 evőkanál lágy nutellával.
Ez idő alatt az epret megmossuk és kis kockákra vágjuk. A hideg tejszínt habbá verjük. A mascarponét a porcukorral egy robotgéppel elkeverjük majd beleforgatjuk a tejszínhabot is. Az eperből egy keveset félreteszünk a díszítéshez, a többit a krémhez keverjük.
A kihűlt nutellás tésztára kanalazzuk az epres mascarponés krémet és elsimítjuk a tetejét. A maradék nutellát a mikróban kissé felmelegítjük és a pite tetejére csorgatjuk, majd egy villával kicsit márványosítjuk a tetejét. A korábban félretett eperdarabokkal díszítjük és néhány órát pihentetjük a hűtőben tálalás előtt.