Eper és nutella együtt? Ugye milyen jól hangzik?
Számomra nincsen csodásabb gyümölcs az epernél és valjuk be, a nutella sem utolsó csemege.
A kettő kombinációja pedig egyszerűen csodás.
Hozzávalók 6 főre:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 5 dkg porcukor + 2 ek
- 1,5 dl langyos tej
- 5 dkg vaj
- 25 dkg mascarpone
- 30 dkg eper
- 2 cs vaníliás cukor
- 10 dkg nutella
Elkészítés:
A kekszet, a vajat, a tejet, és a porcukrot összekeverjük, és összegyúrjuk, majd egy körülbelül 22×32 cm-es
tepsi aljába nyomkodjuk. Megkenjük a lágy nutellával.
Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és apróbb darabokra vágjuk.
A mascarponét, a vaníliás cukrot, a 2 evőkanál porcukrot és az epret összekeverjük. Egyenletesen a sütemény tetejére kenjük. Jól behűtjük, legalább 1-2 órára a hűtőbe tesszük, és kockára vágva tálaljuk.
Tipp: Más gyümölccsel is kipróbálhatjátok, pl: málnával, szederrel, ribizlivel, meggyel is nagyon finom lehet.