Skip to content

Epres marcipános torta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Gyors, egyszerű, könnyen elkészíthető, mégis nagyon finom – így jellemezném röviden :).
Egy vajas tésztán marcipánkrém, olvasztott csokoládéval és vaníliakrémmel, a tetején pedig ropogós, édes, friss eper… azt hiszem nem is kell ettől több, ez így egy szuper kombináció!
Flávió kisfiam 12. születésnapjára készült, többször is említettem már, hogy neki az eper a kedvence. Szerettem volna őt meglepni, nagyon sok szeretettel készítettem, a szívem-lelkem benne volt. Talán ezért lett nagyon finom, próbáljátok ki ti is!


Hozzávalók (28 cm-es tortaformához) 7-8 főre:


A tésztához:

  • 37 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg cukor

A vaníliakrémhez:

  • 1,5 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 3 púpozott ek étkezési keményítő
  • 3 db tojássárgája
  • 1 tk vanília aroma
  • 3 ek cukor

A töltelékhez:

  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg marcipán massza
  • 2 db tojássárgája

További hozzávalók:

  • 20 dkg étcsokoládé
  • kb. 60 dkg eper
  • 1 csomag színtelen tortazselé
  • 1 ek vaj (a tortaforma kikenéséhez)

 

 

 

Elkészítés:

A vajas tészta hozzávalóit: a lisztet, a vajat, a tojássárgáját és a cukrot összegyúrjuk és fóliával lefedve 30 percig a hűtőben pihentetjük. A töltelékhez a cukrot kikeverjük a lágy vajjal, a tojássárgájával és a reszelt marcipánnal. A vaníliakrém hozzávalóit egy fazékba tesszük és alaposan kikeverjük. Majd alacsony hőmérsékleten összemelegítjük (ne forraljuk, mert összeugrik a tojássárgája) amíg besűrűsödik. Hagyjuk kihűlni. A tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk és kibélelünk vele egy vajjal kikent, körülbelül 28 cm-es tortaformát. Simítsuk bele a tölteléket és 200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 20 perc alatt megsütjük, majd hűlni hagyjuk. Ez idő alatt a csokit vízfürdő felett megolvasztjuk  és megkenjük vele a süteményt. Ezután a vaníliakrémet óvatosan rákenjük a csokoládéra. A tetejét ízlésesen kirakjuk az eperrel és bevonjuk színtelen tortazselével, hogy szép fényes legyen. Néhány órát a hűtőben pihentetjük és utána szeletelhetjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük