Az oldalas az egyik kedvencem, főleg ez az egyben sült verzió. Szerintem akkor a legfinomabb, ha pirosra van sütve, kívül ropogós, belül pedig szaftos, omlós. Ha szeretitek az igazán ízletes húsokat, ezt a receptet feltétlenül próbáljátok ki!
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 1,5 kg oldalas
- 1 db vöröshagyma
- 7 gerezd fokhagyma
- kb. 10 ek olaj
- 1 ek só
- 1 kk őrölt bors
- 1 ek mustár
- 4 ek szójaszósz
- 3 ek paradicsompüré
- 4 ek ketcup
- 2 ek méz
- 1 kk őrölt kömény
- 1 kk őrölt chili
Elkészítés:
A megtisztított oldalast besózzuk, majd állni hagyjuk, ameddig elkészítjük a pácot.
Az olajban elkeverjük az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, a borsot, a mustárt, a paradicsompürét, chilit és az őrölt köményt. Ezzel a páccal bekenjük a húst. Ha van rá lehetőség, akkor 1-2 órát állni hagyjuk. Később egy tepsibe helyezzük és 150 fokon, fóliával letakarva, légkeveréses sütőben sütjük 2,5 órát. Összekeverjük a ketcupot, a szójaszószt és a mézet. Egy ecset segítségével a húsra kenjük és 180 fokon, körülbelül fél óra alatt készre sütjük.
Zellersalátával és céklasalátával tálaltam. Burgonyapüré is remekül passzol hozzá.