Tepsiben sült, isteni köret batátából, ami nagyon népszerű lett mostanában.
Az édesburgonya tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul fogyókúrázók is fogyaszthatják.
Nagyon finom, különleges ízvilágú köret.
Hozzávalók: (4 főre)
- kb 1 kg édesburgonya
- 6 gerezd fokhagyma
- 3 db vöröshagyma
- só,-bors ízlés szerint
- 1 ek bazsalikom
- 1 ek oregánó
- 12 ek olivaolaj
Elkészítés:
Az édesburgonyákat meghámozzuk és megmossuk. A megpucolt vöröshagymát félkarikára vágjuk. Az édesburgonyákat vékony karikákra vágjuk.
Egy nagy gáztepsiben, (én sütőpapírral béleltem) eloszlatjuk a burgonyákat és a vöröshagymát. A fűszereket összekeverjük az olivaolajjal és a zúzott fokhagymával. Ezt a keveréket a burgonyás hagymára locsoljuk. Elkeverjük és egy alufóliával lefedjük.
200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 45 percig sütjük. Fóliát levesszük róla és 220 fokon 10-15 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.
Tepsis hagymás csirkemell mellé készítettem. (link)