Skip to content

Édesburgonya hagymával sütve

Print Friendly, PDF & Email

 

Tepsiben sült, isteni köret batátából, ami nagyon népszerű lett mostanában.
Az édesburgonya tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal. Ráadásul fogyókúrázók is fogyaszthatják.
Nagyon finom, különleges ízvilágú köret.

Hozzávalók: (4 főre)

  • kb 1 kg édesburgonya
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 db vöröshagyma
  • só,-bors ízlés szerint
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek oregánó
  • 12 ek olivaolaj

 

 

Elkészítés:

Az édesburgonyákat meghámozzuk és megmossuk. A megpucolt vöröshagymát félkarikára vágjuk. Az édesburgonyákat vékony karikákra vágjuk.
Egy nagy gáztepsiben, (én sütőpapírral béleltem) eloszlatjuk a burgonyákat és a vöröshagymát. A fűszereket összekeverjük az olivaolajjal és a zúzott fokhagymával. Ezt a keveréket a burgonyás hagymára locsoljuk. Elkeverjük és egy alufóliával lefedjük.
200 fokra előmelegített sütőben, körülbelül 45 percig sütjük. Fóliát levesszük róla és 220 fokon 10-15 perc alatt kissé megpirítjuk a tetejét.
Tepsis hagymás csirkemell mellé készítettem. (link)

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük