Az édesburgonya, másnéven batáta nagy kedvencem lett az utóbbi években. Többféle változatban készítettem már, de töltve most először. Nagyon egyszerű elkészíteni és nagyon finom.
Hozzávalók (4 főre):
- 2 db szép nagy édesburgonya
- 30 dkg csirkemellfilé
- 30 dkg csiperke gomba
- 80 ek olivaolaj
- 1 dl tejföl
- 1 db vöröshagyma
- 25 dkg mozzarella
- só,-bors ízlés szerint
- 1 ek oregánó
- 1 cs friss petrezselyemzöld
Elkészítés:
Az édesburgonyát alaposan megmosssuk és hosszában kettévágjuk. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük és körülbelül 4 evőkanál olivaolajjal meglocsoljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és légkeveréses fokozaton (normálnál 220 fokon) körülbelül 40 perc alatt megsütjük.
Ez idő alatt elkészítjük a tölteléket. Körülbelül 4 evőkanál olivaolajon megdinszteljük a finomra vágott hagymát.
Hozzáadjuk a vékonyra felszeletelt csirkemell csíkokat. Fehéredésig pároljuk majd a felszeletelt gombát is hozzákeverjük. Ízesítjük sóval, borssal, oregánóval ízlés szerint. A tejfölt is belekanalazzuk és puhára pároljuk a ragut. Amikor a batáta készre sült, egy kanál segítségével a puha belsejét benyomkodjuk. Ezután beletöltjük a csirkemelles ragut a burgonyák közepébe.
A tetejére helyezzük a reszelt vagy szeletelt mozzarellát és kissé megpirítjuk. Friss petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.