Skip to content

Édesburgonya céklával és répával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Szeretem az édesburgonyát, de most kicsit felturbóztam más zöldségekkel is. Tettem még hozzá répát,céklát,burgonyát és hagymát is. Nem csak,hogy finom köret,de szemet gyönyörködtető is! Különböző sült húsokhoz illik a legjobban. Hús nélkül is ízletes, ajánlom vegetáriánus étrendhez is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 nagyobb db édesburgonya
  • 4 db sárgarépa
  • 2 db burgonya
  • 2 kisebb db cékla (kb. 35dkg / db)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db lilahagyma
  • só-, bors ízlés szerint
  • 1 mk őrölt kömény
  • 1 tk kakukkfű
  • 4 ek olaj
  • 2 ek olivaolaj

 

 

Elkészítés:

A megtisztított zöldségeket, édesburgonyát, céklát, burgonyát hasonló méretűre felkockázzuk. A répát vastagabb karikákra, a hagymákat félkarikákra vágjuk. A zöldségeket egy nagyobb tepsibe tesszük. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel, kakukkfűvel. Az olajjal meglocsoljuk és körülbelül 1,5 dl vizet öntünk rá. Az egészet alaposan átforgatjuk. Alufóliával letakarjuk és 160 fokra előmelegített sütőben (légkeveréses) sütjük 30 percig. Ezután 180 fokon még fólia alatt sütjük körülbelül 30 percig. (Sütője válogatja, hogy pontosan mennyi a sütési idő és attól is függ, hogy milyen méretűre daraboljuk a zöldségeket.)

 

 

A lényeg, hogy hústűvel ellenőrizzük. Ha megpuhultak a zöldségek, akkor levesszük a fóliát és körülbelül 20 percig pirítjuk még. Közben párszor átkeverjük és készre sütjük.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük