Fél óra alatt egy elképesztő paradicsomos-spenótos tésztát készítettem. Mindenki megnyalta a tíz ujját utána. 🙂
@szilviamalmos @Szervita Deli | Dolce & Gabbana spagetti paradicsom szósszal-pármai sonkával ➡️ Facebook: Sylvia Gasztro Angyal ➡️ Weboldal: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #kaja #recept #receptvideo #spagetti #olaszkaja #pasta #fozovideo ♬ Bon Appetit – Medina
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 40 dkg spagetti
- 10 dkg pármai sonka
- 10 dkg bébi spenót
- 10 dkg koktél paradicsom
- 1 ü (520g) olasz paradicsomszósz ( Veneto Sugo con Asiago Dop )
- só, -bors ízlés szerint
- 1 ek őrölt bazsalikom
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- parmezán a tálaláshoz
Elkészítés:
Egy kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott fokhagymát. Hozzáadjuk a félbe vágott koktél paradicsomot, majd a finomra tépkedett pármai sonkát. Pár perc után a bébi spenót következik és az egészet összerottyantjuk. A paradicsomszószt is az ételhez öntjük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és a bazsalikomot is belekeverjük. Néhány perc alatt készre főzzük a ragut.
Az előírásnak megfelelően kifőzzük a spagettit és a raguval összeforgatjuk. Parmezánnal megszórva tálaljuk.