Nem egy megszokott csokoládés sütemény.
A dió és a narancs sokban dominál az ízeknél és egy könnyű, finom gyorsan összedobható süteményt kapunk.
Hozzávalók 6-8 főre:
- 15 dkg darált dió
- 20 dkg cukor (plusz 2 ek cukor a krémhez)
- 2 púpozott ek zsemlemorzsa
- 2 ek zabpehely liszt
- 0,5 cs sütőpor
- 2 púpozott ek kakaó
- 10 db tojás
- 8 dkg vaj
- 0,5 dl kávé
- 2 ek tejszín
- 1 db narancs
- 2-3 ek darált dió
Elkészítés:
Tészta elkészítése:
A cukrot, a diót, a zsemlemorzsát, zabpehely lisztet, 8 tojás sárgáját, a narancs levét és lereszelt héját alaposan összekeverjük. A megmaradt tojás fehérjét kemény habbá verjük, és lapát segítségével, több adagban a tésztához adjuk. A sütőt előmelegítjük 170-180 fokra és kb. 20 perc alatt megsütjük a tésztát.
Krém elkészítése:
A megmaradt 2 db egész tojást, kakaót, lefőtt kávét a 2 evőkanál tejszínnel és 2 evőkanál cukorral gőz fölött folyamatos keverés mellett felfőzzük. A tűzről levéve belekeverjük a vajat és hagyjuk kihűlni. Miután a tészta és a krém is pihent, kihűlt már, a tészta tetejét megkenjük a krémmel és megszórjuk a darált dióval.