Bármilyen egyszerű párolt vagy sült húst ünnepivé varázsol a diós mártás. Grillezett húsokhoz, párolt zöldségekhez is illik.
Hozzávalók 4 főre:
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg vaj
- 1 dl fehérbor
- 1 dl főzőtejszín
- 1 mk szerecsendió
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
A darált diót az olvasztott vajon kissé megpirítjuk, felöntjük a borral és a tejszínnel. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és a szerecsendiót is hozzáadjuk. Néhány percig forraljuk, ezalatt szépen besűrűsödik.
Ajánlott receptem: Csirkemell provancei fűszerezéssel, diós mártással
Egy kérdés édes vagy száraz bor?
Én száraz bort használtam, de ízlés dolga, lehet édessel is. 🙂