A sült sárgarépát akkor érdemes elkészíteni, ha valami egész húst sütünk, ilyen például a sült csirke, sült liba, stb. Egyszerűen elkészíthető és akár vendégváró köretként is kitesz magáért. Ráadásul egészséges is.
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg sárgarépa
- 3-4 ek olivaolaj
- 1 fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, kevés ételízesítő
- 1 kis pohár (150 gr) tejföl
- 1 teáskanál dijoni mustár
Elkészítés:
A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, a megtisztított répát pedig nem túl vékony karikákra. Az olivaolajon a vöröshagymát megdinszteljük, majd hozzáadjuk a karikákra vágott sárgarépát. Ízesítjük sóval, borssal, fokhagymával és ételízesítővel. Kevés vizet (kb. fél dl) adunk hozzá és fedő alatt puhára pároljuk. Közben figyeljük és, ha a víz elfő de a répa még nem puha, akkor pótoljuk a vizet. A pohár tejfölt kikeverjük a kanál mustárral és a forrásban levő répához öntjük és 2 perc alatt összefőzzük.