Egy lelkiismeret furdalás nélkül fogyasztható, könnyű, gyümölcsös, joghurtos, túrós finomság!
Nagyon egyszerű az elkészítése, még sütni sem kell. Amikor kicsit felszaladnak rám a kilók, akkor szívesen készítem, akár más gyümölcsökkel is, például málnával, szederrel, ribizlivel, stb.
Hozzávalók 26 centiméteres tortaformához (kb. 6 főre):
- 75 dkg sovány túró
- 2 nagy pohár (2×330 g) natúr görög joghurt
- 50 dkg friss eper
- 1 db citrom reszelt héja
- fél db citrom leve
- 3 csomag (3×20 g) Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
- 1 ek vanília aroma
- kb. 5-6 ek folyékony édesítőszer (típus és mennyiség ízlés szerint)
- 1 csipet só
Elkészítés:
Az epret megmossuk és néhány szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kockára vágjuk. A túrót egy villával összetörjük és elkeverjük a joghurttal, a citrom levével és héjával, a vaníliával, egy csipet sóval és az édesítővel. (Természetesen tetszés szerint ízesíthetjük akár cukorral is, ha nem kell vigyáznunk a vonalainkra :).)
A túrókrémhez keverjük az epret, majd a zselatin fixet több adagban adjuk hozzá. Alaposan elkeverjük, majd egy hideg vízzel kiöblített tortaformába öntjük, vagy esetleg egy őzgerinc formába. Ezután néhány órára a hűtőbe tesszük, de a legjobb, ha egy teljes éjszakára. Tálalás előtt óvatosan körbelazítjuk a forma oldalát. Egy tányért ráhelyezünk, majd fejjel lefelé fordítjuk és finoman ütögetve kiborítjuk a tortaformából. Már csak annyi dolgunk maradt, hogy a félretett eperrel feldíszítjük. Ha nem diétázunk, akkor frissen felvert tejszínhabot is kínálhatunk mellé.