A legegyszerűbb street food étel. Mégis annyira népszerű a németeknél, hogy Berlinben még saját múzeuma is van. A currys kolbász egy ízletes harapnivaló a német snack bárokban, olyan étel, amit útközben is elfogyasztanak, ha megéheznek. Otthon elkészítve is isteni! A lényeg a jó minőségű kolbász és a finom, ízletes mártás.
Hozzávalók: ( 4 fő )
- 4 db fűszeres grillkolbász vagy sütőkolbász
- 70-80 dkg hasábburgonya
- olaj a sütéshez
A szószhoz:
- 2 dl ketcup
- 3 ek paradicsom püré
- 2 tk fehérborecet
- 2 ek worcestershire szósz
- 1-2 tk Tabasco
- 2 tk méz
- 1 tk curry por
- 1 gerezd fokhagyma
- só, -bors ízlés szerint
Elkészítés:
Először elkészítjük a szószt: egy tálban összekeverjük a ketcupot, a paradicsom pürét, a Tabascot, a worcestershire szószt és a mézet. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az ecetet és a curry port. Sóval, borssal ízesítjük ízlés szerint. Az egészet alaposan elkeverjük. Egy serpenyőben, lassú tűzön összemelegítjük.
A hasábburgonyát sütőben vagy olajban megsütjük. Közben egy kevés olajon, forró serpenyőben a kolbászokat is megsütjük. Ha van lehetőségünk, akkor grillen is megsüthetjük a kolbászokat.
Már csak a tálalás következik. Egy tányérra helyezzük a kolbászt, aki szeretné felkarikázhatja! Alaposan meglocsoljuk az ízletes curry mártással. Mellé halmozzuk a hasábburgonyát és megszórjuk egy kevés curryvel még a tetejét.