A neve lehetne akár: Tojássaláta másképpen 🙂
Az egyik kedvenc majonézes salátám, a majonézes tojássaláta után készítettem egy „lightosabb” változatot, amiben nincsen majonéz és tejföl sem. Csupán kevés joghurt, amit a curry pikánsan megízesít. Lehet előétel vagy saláta, akár köretként is fogyasztani egy szelet sült hús mellé, vagy egy ropogós, pirított bagetten tálalni.
Hozzávalók 4 főre:
- 5 db tojás
- 5 ek natúr joghurt
- 1 tk curry por
- 1 db kisebb alma
- 1 db kisebb lilahagyma
- 4-5 db dióbél
- só-, bors ízlés szerint
- 1 kk mustár
- fél csokor petrezselyemzöld
Elkészítés:
A tojást hideg vízben feltesszük főni, majd forrástól számított 10 perc alatt keményre főzzük. Leöntjük róla a vizet, hideg vízben kihűtjük és megpucoljuk. Apró kockára vágjuk a megmosott almával együtt. A dióbelet durvára aprítjuk. A joghurtot elkeverjük a curryvel, mustárral, sóval, borssal, majd belekeverjük a tojást, almát, az apróra vágott lilahagymát és a diót. Végül a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk.
Jól behűtjük és salátaként, köretként bármilyen sült mellé, vagy kissé megpirított kenyérszeleteken akár reggelire vagy vacsorára is tálalhatjuk.