Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, laktató és nagyon ízletes ebéd. A curry egy jellegzetes ízt ad neki, ami egy ismert, kedvelt indiai ízt jelent az európai ember számára. Az ananász és a tejszín jól passzol hozzá, nagyon finom lesz így együtt. Az Ananászos csirke receptem után próbáljátok ki ezt is:
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 1 doboz ananász konzerv (340 g)
- 3 dl tejszín
- kb. 2 ek currypor
- kb. 4 ek olaj
- só-, bors ízlés szerint
- 1 db vöröshagyma
- 1 ek étkezési keményítő
- 0,5 dl száraz fehérbor
- kb. 1 dl ananászlé (a konzervből)
Elkészítés:
Kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rádobjuk a csíkokra vágott húst és fehéredésig pirítjuk. Amikor a hús már megpuhult, hozzáadjuk az ananászkockákat. Ráöntjük a bort és az ananászlevet. Ízesítjük sóval, borssal és curryvel. A végén a tejszínhez keverjük az étkezési keményítőt és az ételhez adjuk. Pár perc alatt összeforraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik, és már tálalhatjuk is.
Köretként bármilyen tészta vagy párolt rizs illik mellé.