Skip to content

Csokoládés pavlova tortácskák málnával

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 



A Pavlováról már sok-sok mindent írtam, korábbi receptjeim kapcsán, például: Pavlova tortácskák meggyszósszal és csokiöntettel, Pavlova tekercs szedres-málnás vanília krémmel, Pavlova torta gránátalmával
Ami még fontos lehet: a világ egyik legegyszerűbb süteménye, tortája, mivel nem kell se gyúrni, se dagasztani. Szükséges hozzá egy jó habverő és néhány tojásfehérje, valamint sok-sok cukor! 🙂 A Pavlova torta tulajdonképpen maga az édes bűnbeesés: tömény cukor (illetve cukros habcsók), tejszínhab és gyümölcs. A habcsók csak finom lehet! Csokival és málnával meg pláne.
Ismerjétek meg egy újabb kedvencemet:

Hozzávalók 4 főre:

A habcsókhoz:

  • 4 db tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 1 tk almaecet
  • 1 tk étkezési keményítő
  • 1 tk vanília aroma
  • 50 g étcsokoládé

A tálaláshoz:

  • 3 dl habtejszín
  • 1 db habfixáló

A tetejére:

  • kb. 30 dkg málna

 

 

Elkészítés:

A friss, szobahőmérsékletű tojásokat óvatosan, egyenként szétválasztjuk. Nagyon ügyeljünk, hogy a sárgája ne kerüljön bele, ezeket egyéb célra használjuk majd fel. A tojásfehérjéket egy keverőtálba tesszük és kemény habbá verjük. Több részletben, apránként beleszórjuk a cukrot, hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad és szép fényes, kemény habot nem kapunk. Ezután az étkezési keményítőt a hab tetejére szitáljuk, majd lazán beleforgatjuk. A csokit vízgőz fölött megolvasztjuk. A sütőt előmelegítjük 120 fokra és egy gáztepsibe sütőpapírt helyezünk. A langyos csokinak körülbelül a felét a tojáshabhoz csurgatjuk. Egy keverőlapáttal óvatosan beleforgatjuk, de nem kell teljesen elkeverni, maradjon „márványos” a massza. Ezután a sütőpapírra kis halmokat kanalazunk és kis fészek formára elegyengetjük. Ebből a mennyiségből nekem 9 darab lett. A tetejüket a maradék csokival meglocsoljuk és az előmelegített sütőbe tesszük. Körülbelül egy óra alatt készre sül. Akkor van készen, amikor már halvány, vajszínű és kemény a felülete.

 

 

A sütés folyamán ne nyitogassuk a sütő ajtaját! Amikor befejeződött a sütés, a sütőajtót félig nyitott állapotban hagyjuk, (én egy fakanállal támasztottam ki) és úgy várjuk meg, amíg teljesen kihűlnek a tortácskák. Amikor teljesen kihűlt, akkor ideje, hogy feldíszítsük a pavlováinkat:
a tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval. Tegyünk egy pavlovát egy tányér közepére és frissen, tálalás előtt tegyünk habot a közepére és málnaszemekkel zárjuk a sort.

Tippek:

  • A tejszínhab helyett a pavlovákra tehetünk görög joghurtot is, és erre a málnát. Nagyon finom így is, mert a joghurt savanykás íze ellensúlyozza a habcsók édességét.
  • Amennyiben másnap szeretnénk tálalni a süteményt, akkor papírtasakban, vagy jól záródó dobozban a hűtőben eláll maga a habcsók. Természetesen a feltét csak frissen, tálaláskor kerüljön rá, különben eláztatja a habcsókot.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük