Anyukám 67. születésnapjára készült sok-sok szeretettel! ❤
Egyáltalán nem bonyolult, gyorsan elkészül. Csoki és nutella fanoknak kötelező kipróbálni!
Nagyon csokis, nagyon krémes, nagyon puha és nagyon finom! 🙂
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) kb. 6 főre:
- 8 ek cukor
- 6 ek liszt
- 7 db tojás
- 2 ek holland kakaópor
- 1 cs sütőpor
- 2 ek dió
A krémhez:
- 2 cs főzős csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 8 ek cukor
- 25 dkg vaj
- 6 ek nutella
- 1 ek rum vagy aroma
A tetejére:
- 15 db roletti
- 1 dl habtejszín
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a kakaóporral és a darált dióval. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgákat kikeverjük a cukorral. Ezután összeállítjuk a tésztát: a sárgájához hozzáadjuk a lisztes keveréket, majd óvatosan a tojáshabot. Vigyázzunk, hogy ne törjön össze a hab!
170 fokra előmelegített sütőben (ha van légkeveréses) körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a sütő ajtaját ne nyissuk ki, mert összeeshet a tészta! Tűpróbával érdemes ellenőrizni, hogy megsült-e.
Elkészítjük a krémet: csokipudingot főzünk az előírás szerint a cukorral és a tejjel. Amikor kissé kihűlt, hozzákeverjük a rumot, a nutellát, majd a lágy vajat is.
A tésztát kettévágjuk, megkenjük a krémmel, rátesszük a felső lapot és a maradék krémmel körbekenjük. Roletti ostyarudakkal és tejszínhabbal díszítjük a tortánk tetejét.