Skip to content

Csokoládés meggyes piskóta

Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egy nagyon finom, krémes, meggyes sütemény és még a sütőt sem kell bekapcsolni! Ugye milyen jól hangzik? 🙂

 

Hozzávalók:  ( 4 főre )

  • 8 dl tej + 4 dl
  • 2 cs. főzős csokoládé pudingpor
  • 5 ek cukor
  • 2 ek holland kakaópor
  • 10 dkg vaj
  • 3 dl cukrászhab vagy habtejszín
  • 25 dkg babapiskóta
  • 2 ek méz
  • 1 üveg ( 350 g ) magozott meggy
  • 2 ek barnacukor
  • 2 ek étkezési keményítő

 

 

 

Elkészítés:

 

A 8 dl tejből és a pudingporból pudingot főzünk: egy kevés tejben kikeverjük a pudingport, a cukrot és a kakaóport. Ezután a maradék forrásban lévő tejhez adjuk. Amikor besűrűsödött akkor félrehúzzuk és hűlni hagyjuk. A vajat elkeverjük benne.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A meggylevet felforraljuk a barnacukorral, majd besűrítjük egy kevés vízzel kikevert keményítővel. Ezután a meggyet is beletesszük és összeforraljuk. Hűlni hagyjuk.
A maradék 3 dl tejet felmelegítjük, beletesszük a mézet, kicsit még melegítjük majd félretesszük.
Összeállítjuk a süteményt: a babapiskóta felét megforgatjuk a mézes tejben és egy üvegtálba sorakoztatjuk. A felfőzött meggy felét elosztjuk rajta. Rákanalazzuk a puding felét, elkenjük, hogy egyenletes legyen. Ezután a tejszínhab felét is elosztjuk a tetején. Jöhet megint egy sor mézes tejbe forgatott babapiskóta, meggy, csokipuding és tejszínhab.
Végül a tetejét kakaóporral megszórjuk. Egy éjszakán át, de minimum 5-6 órát a hűtőben pihentetjük.

 

 

3 thoughts on “Csokoládés meggyes piskóta”

  1. Hűűűűű, ez megint nagyon szuper!
    Meg fogom próbálni!🌹🌞😘
    Az elkészítése kicsit hasonlít a tiramisu elkészítéséhez, mármint ahogy az üvegtálba tesszük a hozzávalókat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük