Egy nagyon finom, krémes, meggyes sütemény és még a sütőt sem kell bekapcsolni! Ugye milyen jól hangzik? 🙂
Hozzávalók: ( 4 főre )
- 8 dl tej + 4 dl
- 2 cs. főzős csokoládé pudingpor
- 5 ek cukor
- 2 ek holland kakaópor
- 10 dkg vaj
- 3 dl cukrászhab vagy habtejszín
- 25 dkg babapiskóta
- 2 ek méz
- 1 üveg ( 350 g ) magozott meggy
- 2 ek barnacukor
- 2 ek étkezési keményítő
Elkészítés:
A 8 dl tejből és a pudingporból pudingot főzünk: egy kevés tejben kikeverjük a pudingport, a cukrot és a kakaóport. Ezután a maradék forrásban lévő tejhez adjuk. Amikor besűrűsödött akkor félrehúzzuk és hűlni hagyjuk. A vajat elkeverjük benne.
A tejszínt kemény habbá verjük.
A meggylevet felforraljuk a barnacukorral, majd besűrítjük egy kevés vízzel kikevert keményítővel. Ezután a meggyet is beletesszük és összeforraljuk. Hűlni hagyjuk.
A maradék 3 dl tejet felmelegítjük, beletesszük a mézet, kicsit még melegítjük majd félretesszük.
Összeállítjuk a süteményt: a babapiskóta felét megforgatjuk a mézes tejben és egy üvegtálba sorakoztatjuk. A felfőzött meggy felét elosztjuk rajta. Rákanalazzuk a puding felét, elkenjük, hogy egyenletes legyen. Ezután a tejszínhab felét is elosztjuk a tetején. Jöhet megint egy sor mézes tejbe forgatott babapiskóta, meggy, csokipuding és tejszínhab.
Végül a tetejét kakaóporral megszórjuk. Egy éjszakán át, de minimum 5-6 órát a hűtőben pihentetjük.
Hűűűűű, ez megint nagyon szuper!
Meg fogom próbálni!🌹🌞😘
Az elkészítése kicsit hasonlít a tiramisu elkészítéséhez, mármint ahogy az üvegtálba tesszük a hozzávalókat!
Nagyon köszönöm! 🙂
Nagyon egyszerű süti és mégis finom!