Csokis is és kókuszos is, egyszerűen ellenállhatatlan.
Ráadásul hamar elkészül, 20 perc alatt összedobható. Egyáltalán nem bonyolult, sütés nélküli desszert.
Kezdőknek is ajánlom!
Hozzávalók 4 főre:
- kb. 30 dkg babapiskóta
A csokis krémhez:
- 1,3 liter tej
- 3 csomag csokoládés főzős pudingpor
- 15 dkg cukor
- 1 ek holland kakópor
A kókuszos krémhez:
- 1 liter tej
- 25 dkg búzadara
- 25 dkg cukor
- pici só
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg kókuszreszelék
A tetejére:
- 2-3 ek kókuszreszelék
Elkészítés:
Egy körülbelül 38×26 cm-es tepsi aljába fektetjük szép sorban a babapiskótákat.
Elkészítjük a kókuszos krémet. A tejbe szórjuk a kókuszreszeléket és a búzadarát, majd a cukorral és pici sóval, sűrű tejbegrízt főzünk. A tűzről félrehúzzuk és belekeverjük a vajat. Ezután egyből, még melegen ráöntjük a babapiskótára és szépen elsimítjuk.
Elkészítjük a csokis krémet. A tejhez adjuk a cukorral elkevert pudingport és belekeverjük a kakaóport is. Sűrű pudingot főzünk, majd ráöntjük a grízes krémre és szépen elsimítjuk.
Végezetül kókuszreszelékkel megszórjuk a sütemény tetejét. Néhány órán keresztül hideg helyen pihentetjük. Pár óra alatt megdermed, utána szeleteljük és már kóstolhatjuk is.
Nagyon könnyű elkészíteni, nagyon finom
Köszönöm szépen 🙂
Nagy sikere volt! Koszonjuk szepen 🙂
Nagyon örülök,hogy ízlett! 🙂