A tortilla sokféle módon variálható, egyszerű fogásokhoz ideális, mint amilyen ez a csirkés-zöldséges wrap.
Szerencsére egyre több helyen és többféle változatban kapható már tortillalap, ami nagyon megkönnyítheti a dolgunkat, ha valami gyors, ízletes fogásra vágyunk. A lényeg, hogy mit teszünk bele. Gyakorlatilag bármivel megtölthető, de akkor igazán jó, ha a sült hús mellé jó sok ropogós friss zöldség, saláta is kerül.
Hozzávalók: ( 4 főre )
- 80 dkg csirkemell filé
- 5 ek taco fűszerkeverék
- 5 ek mexikói fűszerkeverék
- só ízlés szerint
- 1 kk bors
- kb. 0,5 dl olivaolaj
- 4 db tortilla
- 1 cs. (170g) salátakeverék
- 1 adag Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
- 10 dkg cheddar sajt (vörös vagy fehér)
Elkészítés:
A csirke pácolásához összekeverjük a borsot, a taco és a mexikói fűszerkeveréket az olivaolajjal. A megtisztított csirkemell szeleteket egy zárható fedelű tároló dobozba tesszük. Meglocsoljuk a fűszeres olajjal és egy éjszakára, de minimum 2-3 órára a hűtőbe tesszük.
Elkészítjük az Amerikai káposztasalátát. Néhány órát szintén pihentetjük, hogy az ízek összeérjenek.
Amikor a csirkemell már kellő ideig pácolódott, akkor sózzuk, borsozzuk. Ezután egy kontakt grillen, ennek hiányában egy serpenyőben kisütjük. A tortilla lapokat pár pillanat alatt kicsit átmelegítjük. A sült húst felszeleteljük.
Összeállítjuk az ételt: a tortilla lapokat salátával megszórjuk. Szedünk rá két-három evőkanál káposztasalátát. Majd az ízletes hússal és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét. Az egészet óvatosan feltekerjük, mint egy palacsintát. Középen félbevágjuk és a végeit alufóliába csomagoljuk. Így könnyebb lesz megfogni és összetartja a megtöltött tekercseket. Ezután már csak a tálalás következik.