Amilyen egyszerű, olyan finom!
Az ízletes sült csirkemellet önmagában is szeretjük, de ha még „nyakon öntöd” :), egy jó adag sajtszósszal, garantált, hogy elismerésben lesz részed! Sajtból bármit választhatunk, érdemes mindig más fajtákkal próbálkozni. Természetesen nem lesz egyforma a szósz, ha trappistával készül, vagy ha egy rokfort jellegű sajttal. De éppen ezért olyan izgalmas és finom.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- só-, bors-, sültcsirke fűszersó ízlés szerint
- 1 dl olivaolaj
- sajtmártás
Elkészítés:
A csirkemelleket lapjában félbevágjuk, szeleteljük. Ízlés szerint ízesítjük, sóval, borssal, sültcsirke fűszersóval. Ha van elég időnk, akkor ezt pár órával a sütés előtt is megtehetjük. Egy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a sajtmártás. A csirkemellet rizzsel, párolt brokkolival, és a bőségesen meglocsolt fenséges sajtmártással tálaljuk.
Tipp: ha a brokkoli főzésénél a főzővízbe egy csipetnyi szódabikarbónát teszünk, majd a megfőtt brokkolit nagyon hideg vízbe (jeges is lehet) dobjuk, akkor megmarad gyönyörű, élénk színe.