Ismét egy szuper recept csirkemellből.
A besamel mártástól isteni szaftos és a bazsalikomtól még ízletesebb. A füstölt sajt pedig csak fokozza az ízek összhatását. Sokféle körettel tálalható. Én csak zöldségeket pároltam mellé.
Hozzávalók 4 főre:
- 80 dkg csirkemell filé
- 10 dkg liszt
- 1 tk őrölt fűszerpaprika
- só-, bors ízlés szerint
- kb. 0,5 dl olaj
- 15 dkg füstölt sajt
- 15 dkg bacon szalonna
- 5 dl tej
- 3 ek vaj + 1 ek vaj az edény kikenéséhez
- 2 ek liszt
- só-, bors ízlés szerint
- friss bazsalikom vagy 1,5 ek szárított bazsalikom
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és néhány perc alatt, fehéredésig sütjük a hússzeleteket.
Elkészítjük a besamel mártást: a tejet felforraljuk. Közben egy másik edényben megolvasztjuk a vajat és kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a tejet folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk. Amikor a mártás besűrűsödött, félrehúzzuk a tűzről és ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és egy tepsit, vagy hőálló tálat kivajazunk. Elkezdjük a rétegezést: egy sor csirkemell, majd egy sor bacon következik. Megszórjuk a reszelt sajt felével. Ezután újabb sor husi jön, ismét bacon, és a maradék sajt. A tetejét leöntjük a besamel mártással és a forró sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Párolt zöldséget készítettem mellé, de ajánlom a burgonyapürét vagy a rizst is.