Skip to content

Csirkemell bazsalikomos besamel mártással

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 



Ismét egy szuper recept csirkemellből.
A besamel mártástól isteni szaftos és a bazsalikomtól még ízletesebb. A füstölt sajt pedig csak fokozza az ízek összhatását. Sokféle körettel tálalható. Én csak zöldségeket pároltam mellé.


Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 10 dkg liszt
  • 1 tk őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 0,5 dl olaj
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 15 dkg bacon szalonna
A mártáshoz:
  • 5 dl tej
  • 3 ek vaj + 1 ek vaj az edény kikenéséhez
  • 2 ek liszt
  • só-, bors ízlés szerint
  • friss bazsalikom vagy 1,5 ek szárított bazsalikom

 

 



Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a pirospaprikával. A csirkemellet szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd egyenként beleforgatjuk a paprikás lisztbe. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és néhány perc alatt, fehéredésig sütjük a hússzeleteket.
Elkészítjük a besamel mártást: a tejet felforraljuk. Közben egy másik edényben megolvasztjuk a vajat és kis lángon hozzákeverjük a lisztet. Miután kicsit megpirult, a tejet folyamatos keverés mellett hozzácsurgatjuk. Amikor a mártás besűrűsödött, félrehúzzuk a tűzről és ízesítjük sóval, borssal, bazsalikommal. A sütőt 200 fokra előmelegítjük és egy tepsit, vagy hőálló tálat kivajazunk. Elkezdjük a rétegezést: egy sor csirkemell, majd egy sor bacon következik. Megszórjuk a reszelt sajt felével. Ezután újabb sor husi jön, ismét bacon, és a maradék sajt. A tetejét leöntjük a besamel mártással és a forró sütőben körülbelül 20 perc alatt készre sütjük. Párolt zöldséget készítettem mellé, de ajánlom a burgonyapürét vagy a rizst is.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük