A legegyszerűbb sült húst is különleges fogássá varázsolja a vörösboros szilvamártás. Bármilyen párolt, grillezett vagy sült húshoz jól illik. Én most csirkecombokat sütöttem és mellé kínáltam ezt az isteni mártást.
Hozzávalók 4 főre:
- 8 db csirkecomb felső vagy 4 db egész csirkecomb
- 3 ek olivaolaj
- só-, bors ízlés szerint
- 4 ek méz
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl száraz fehérbor
- 1 adag vörösboros szilvamártás
Elkészítés:
A sütőt 180 fokra (ha van légkeveréses) előmelegítjük. A megtisztított csirkecombokat sózzuk, borsozzuk és bőrrel felfelé egy tepsibe sorakoztatjuk. Meglocsoljuk a mézzel, az olajjal, és bedörzsöljük egy kevés zúzott fokhagymával. Végül meglocsoljuk a borral és alufóliával lefedve körülbelül 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát és, ha a csirke már kissé megpuhult, akkor újabb 30 perc alatt fólia nélkül készre sütjük. Vörösboros szilvamártással, és tepsiben sült édesburgonyával tálaljuk.