A két korábbi mexikói ízvilágú receptem után: Csirke fajitas tortillával, Töltött csirkemell fajita
ízben hasonló étel. Viszont tésztával készül és nagyon finom.
Hozzávalók: (4 főre)
- 70 dkg csirkemellfilé
- 3 db kaliforniai paprika (zöld,sárga,piros)
- 0,5 dl olaj
- 1 db vöröshagyma
- só,- bors ízlés szerint
- 1 ek chilipor
- 1 ek őrölt római kömény
- 1 ek őrölt fűszerpaprika
- 1 ek fajita fűszerkeverék (vagy mexikói fűszerkeverék)
- 1 cs petrezselyemzöld
- 3 gerezd fokhagyma
- kb 8 dl tej
- 5 dkg parmezán
- 40 dkg penne tészta
Elkészítés:
Egy nagy lábasban felmelegítjük az olajat. A csirkemellet csíkokra vágjuk és fehéredésig pirítjuk az olajon. Ezután egy tányérra kiszedjük. A serpenyőbe tesszük a csíkokra vágott kaliforniai paprikákat. A hagymát félkarikára vágjuk és a paprikához keverjük. Pár percig pároljuk.
Az elősütött húst visszatesszük a serpenyőbe és elkeverjük a paprikákkal. Fűszerezzük sóval, borssal ízlés szerint. Hozzáadjuk a többi fűszert is: a fajita fűszerkeveréket, az őrölt fűszerpaprikát, a chilit, az őrölt köményt és a zúzott fokhagymát. Egy kevés vizet adunk hozzá és fedő alatt néhány percig főzzük.
A tejet beleöntjük és amikor felforrt, hozzákeverjük a penne tésztát. Ha túlságosan beszívja a levét a tészta, akkor még adjunk hozzá egy kevés tejet! Érdemes még utóízesíteni ilyenkor, körülbelül 12 perc alatt készre főzzük.
Parmezánnal és friss petrezselyem zölddel megszórva tálaljuk.