Ha pillanatok alatt szeretnél süteményt készíteni, nem is kérdés, hogy a muffin lesz a befutó!
Egy gyors muffin felvidít egy rosszkedvű napot és fáradtan is gyorsan összedobhatod. Mivel itt a szezon, tegyünk bele cseresznyét! A finom, ropogós cseresznye már önmagában jókedvre derít, de a kettő kombinációja igazi endorfinbomba. 🙂 🙂
Hozzávalók 4 főre (12 darab):
- 20 dkg magozott cseresznye
- 10 dkg vaj
- 15 dkg liszt
- 7 dkg cukor
- 5 g sütőpor
- 3 db tojás
- 1 rúd vanília
- porcukor és tejszínhab ízlés szerint
Elkészítés:
A puha vajat habosra keverjük a cukorral, kaparjuk hozzá a vaníliát és egyenként dolgozzuk bele a tojásokat. Egy habverővel keverjük át, hogy sima, homogén legyen a muffin tésztája. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd az egészet keverjük csomómentesre. A cseresznyéket vágjuk félbe, és szórjuk a tésztába. A muffin sütő mélyedéseibe tegyünk kis papírkosárkákat. Egyenlő részben adagoljuk bele a tésztát kb. kétharmad magasságig. 180 fokra előmelegített sütőben süssük kb 20 percig (tűpróbával ellenőrizzük, hogy jó-e.)
Porcukorral megszórva tálaljuk ezt az illatos-omlós finomságot. Aki szereti, frissen felvert tejszínhabbal is kipróbálhatja.
Tipp: ezt a süteményt nem csak gyümölcsérés idején, hanem egész évben élvezhetjük. Kimagozott, mirelit cseresznyéből, vagy meggyből is készíthetjük, vagy befőttet is használhatunk.