Skip to content

Cseresznyés meggyleves

Print Friendly, PDF & Email

 

Imádod a cseresznyét, de nem csak magában szeretnéd enni? Készítsünk sok finomságot belőle, például: egy isteni levest, amit még meggyel bolondítottam meg.

Hozzávalók 4 fő:
  • 30 dkg cseresznye
  • 30 dkg meggy
  • 3-4 ek cukor
  • pici só
  • 5-6 db szegfűszeg
  • 3 db fahéjrúd
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 ek liszt
  • kb. 1.5-2 l víz
Elkészítés:

A megtisztított cseresznyét és meggyet kimagozzuk és a vízben feltesszük főni.
Hozzáadjuk a sót, cukrot, szegfűszeget, és a fahéjat.

Kb. 15 percig főzzük (nem szabad szétfőzni a gyümölcsöket), majd behabarjuk: a tejfölben simára keverjük a lisztet, egy kevés vízzel együtt, egy kanállal a forró levesből is adunk hozzá, így biztosan nem lesz csomós.

Majd hozzáöntjük a leveshez, folyamatosan kevergetjük, és összeforraljuk.
Jól lehűtve hidegen tejszínhabbal díszítve tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük