Imádod a cseresznyét, de nem csak magában szeretnéd enni? Készítsünk sok finomságot belőle, például: egy isteni levest, amit még meggyel bolondítottam meg.
Hozzávalók 4 fő:
- 30 dkg cseresznye
- 30 dkg meggy
- 3-4 ek cukor
- pici só
- 5-6 db szegfűszeg
- 3 db fahéjrúd
- 1 kis pohár tejföl
- 1 ek liszt
- kb. 1.5-2 l víz
Elkészítés:
A megtisztított cseresznyét és meggyet kimagozzuk és a vízben feltesszük főni.
Hozzáadjuk a sót, cukrot, szegfűszeget, és a fahéjat.
Kb. 15 percig főzzük (nem szabad szétfőzni a gyümölcsöket), majd behabarjuk: a tejfölben simára keverjük a lisztet, egy kevés vízzel együtt, egy kanállal a forró levesből is adunk hozzá, így biztosan nem lesz csomós.
Majd hozzáöntjük a leveshez, folyamatosan kevergetjük, és összeforraljuk.
Jól lehűtve hidegen tejszínhabbal díszítve tálaljuk.