Skip to content

Cseresznyepálinkás vanília fagyi

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

Ez egy olyan édesség, melyet az egyik kedvenc tévé csatornámon pillantottam meg. Lehet, hogy nem pontosan így volt, de egy közel hasonló nyári desszertet készítettek el. A néhány alapanyagot könnyen megjegyeztem. Éppen ez volt a pikantériája, mert alig kell hozzá valami, mégis egy csodás desszert születik belőle.

 
Sokat gondolkodtam itt a bevezetőn, mert két ötletem is támadt. 
Az első az volt, hogy a „Lusta asszonyok desszertje”, mivel gyorsan, bizonyos alapanyagokat készen megvásárolva egy különleges, gyors, hűs nyári desszertet varázsolhatunk az asztalra.
A második pedig, hogy kedves férfiaknak ajánlom, akik egy egyszerűbb, de annál nagyszerűbb nyalánksággal, édességgel szeretnék a párjukat levenni a lábukról. (A tejszínhabos eper már kicsit idejét múlt :))
Szóval még most sem jöttem rá, hogy melyik lehetne találóbb, akkor inkább legyen mindkettő. 
 
Íme a recept:
 
Kizárólag felnőtteknek!
 
Hozzávalók 4 főre:
  • 4 adag vanília fagylalt (fejenként 2-3 gombóc)
  • 40 dkg cukor
  • 40 dkg cseresznye
  • 5 cl cseresznyepálinka
  • tejszínhab a díszítéshez
  • 1 dl víz
Elkészítés:
Elkészítjük a cseresznye öntetet: az 1 dl vizet felforraljuk és hozzáadjuk a cukrot, és folyamatos keverés mellett kicsit sűrűbb cukor szirupot főzünk. Néhány perc alatt ez készen van, majd hozzáadjuk a megtisztított és kimagozott cseresznyét. Pár percig főzzük a gyümölccsel együtt. A tűzről lehúzva hozzáadjuk az 5 cl cseresznye pálinkát. A készen vásárolt vanília fagylaltot kis tálkákba vagy tányérokra adagoljuk. A tetejét bőségesen meglocsoljuk a zamatos pálinkás cseresznye öntettel.
Tejszínhabbal fokozzuk az élvezeteket.
Igazam volt, ugye, hogy milyen egyszerű?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük