Ez a csirkés étel Flávió kisfiam egyik kedvence, ezért is fontos, hogy szerepeljen receptjeim között. Nála a corn flakes a reggelik elengedhetetlen kelléke, viszont húst keveset eszik. Éppen ezért volt nagy öröm számomra, mikor egy közeli étterem étlapján láttam ezt a párosítást, és miután megrendeltem neki, az utolsó morzsáig minden elfogyott. Azóta gyakran készítem el itthon én is 🙂
Hozzávalók 4 főre:
- 0.8 kg csirkemell filé
- 20 dkg corn flakes (natúr)
- 5 ek liszt
- 3 db tojás
- só, bors
- tetszőleges szárnyas fűszerkeverék (én sültcsirke fűszersót használtam)
- étolaj (a sütéshez)
Elkészítés:
A csirkemellet mossuk meg, töröljük szárazra és vékony kisebb szeletekre vágjuk.
A corn flakest öntsük egy műanyag tálba. Törjük össze a pelyheket úgy, hogy még maradjanak ép darabok is benne.
A csirkemell szeleteket fűszerezzük (só, bors, szárnyas fűszerkeverék).
A lisztet egy lapos tányérba öntjük, a tojást mély tányérban felverjük.
Ezután beleforgatjuk a húst először a lisztbe, majd a tojásba, végül a corn flakesbe. A corn flakes kérget nyomjuk kézzel is a húsra, hogy minél több ragadjon rá. Serpenyőben az olajat középmelegre felforrósítjuk (ha túl forró az olaj,
akkor a hús nyers marad és a corn flakes pedig megég a tetején), majd a hús mindkét oldalát megsütjük.
Konyhai papír kéztörlőre kivesszük és még melegen tálaljuk. Én burgonyapürével tálaltam.