Skip to content

Citromos lazac diós-kapros-tejszínes metélt tésztával

Print Friendly, PDF & Email

 

 

A rózsaszínű húsú, gazdag ízvilágú, értékes zsírsavakkal rendelkező lazac nagyon sokféle módon elkészíthető. Kiválóan illik hozzá a spenót, a sóska, de tésztával, tejszínnel, zöldfűszerekkel is harmonizál. Most én is tejszínes, nagyon ízletes tésztával tálalom.

 

Hozzávalók: ( 4 fő )

  • 4 szelet lazac filé
  • só, -bors ízlés szerint
  • 1 tk színes borskeverék
  • 4 tk citromlé
  • 3 ek vaj

 

a tésztához:

  • 40 dkg metélt tészta
  • 3 ek vaj
  • 3 ek liszt
  • 2 dl tej
  • 1,5 dl habtejszín
  • só, -bors, -színes borskeverék ízlés szerint
  • 1 cs kapor
  • 2-3  ek durvára vágott dió

 

 

 

Elkészítés:

A lazacot sóval, borssal és színes borskeverékkel ízesítjük. Ízlés szerint egy kevés citromlével meglocsoljuk. Egy serpenyőben felmelegítjük a vajat. A lazac mindkét oldalát 2-2 percig sütjük, hogy kéreg keletkezzen rajta. Egy lapáttal érdemes megfordítani. Ezután 180 fokra előmelegített sütőben sütjük további 5 percig.
A tésztát az előírásnak megfelelően kifőzzük. Elkészítjük a szószt. A vajon zsemleszínűre pirítjuk a lisztet és a tejjel és a tejszínnel felengedjük. Sóval, borssal valamint színes borskeverékkel ízesítjük. A szószt a frissen kifőzött tésztával elkeverjük. Friss kaporral és durvára vágott dióval megszórjuk a tetejét.
A szintén frissen sütött lazacot, a diós-kapros-tejszínes tésztával tálaltam.

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük