Csodás lazac recept, nem csak azért mert gyors és könnyű elkészíteni. Hanem azért is mert hihetetlen ízvilágú étel: a fokhagyma és a chili pehely, a kömény és a citrom íze keveredik.
Hozzávalók 4 főre:
- 4 szelet (kb 4×25 dkg) lazac
- 1 db citrom leve
- 1 cs friss petrezselyemzöld
- 3 ek olivaolaj
- 3 ek víz
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 tk vörös chilipehely
- 1 tk őrölt kömény
- 0,5 tk só
- 1 ek méz
- 0,5 tk bors
- 15 dkg koktélparadicsom
Elkészítés:
Elkészítjük a pácot: egy tálba tesszük a citromlevet, olivaolajat, vizet, zúzott fokhagymát, apróra vágott petrezselyemzöldet, chilit, őrölt köményt, sót és a mézet. Alaposan elkeverjük az alapanyagokat.
Egy tepsit fóliával kibélelünk és a megtisztított lazac filéket elhelyezzük rajta. Bőrével lefelé legyenek! Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Egy ecset segítségével alaposan bevonjuk a fűszeres páclével a hal szeleteket. Köré helyezzük a koktélparadicsomokat és néhány karika citromot.
200 fokra előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük.
Frissen tálaljuk, hasábburgonyát kínáltam mellé.