Szerintem a vajpuhára sült szaftos BBQ oldalas az egyik legfinomabb sertéshúsból készült étel. Chilis fűszeres páccal kenegetve, így sütve, lesz egyszerre ízletes és omlós a hús.
@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #egyszerűrecept #receptvideo #bbq #oldalas #bbqoldalas #bbqfood ♬ Deja Vu (Play & Win Radio Edit) – INNA
Hozzávalók: (4-5 főre )
- kb. 2 kg oldalas
- 2 ek sertéssült fűszersó
- 1 tk tört chili paprika
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 1 mk őrölt feketebors
- só ízlés szerint
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- kb. 0,5 dl olaj
- 150 ml Barbecue szósz
- 150 ml Chili szósz
Elkészítés:
A húst megtisztítjuk és előző nap bepácoljuk. A pác hozzávalóit ( olaj, bors, fűszersó, chilipaprika, füstölt paprika, zúzott fokhagyma, BBQ szósz és a Chili szósz ) összekeverjük. A páccal bekenjük az oldalast és másnapig a hűtőben pihentetjük. Sütés előtt a húst sózzuk és mégegyszer lekenjük a páccal. Egy tepsibe helyezzük és egy kevés olajat és vizet adunk hozzá. 150-160 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt sütjük körülbelül 2 órát. Ezután levesszük a fóliát, ujra átkenjük a páccal és 180 fokon, addig sütjük, ameddig a teteje meg nem pirul. ( Körülbelül 30 perc még. ) Amerikai káposzta salátával és meleg zeller salátával tálaltam.