Ez a nemespenész borította, krémesen lágy közepű sajt, mesés múltra tekint vissza. Manapság már csak bizonyos tájegységeken előállított sajtot nevezhetnek camembertnek. A camembert előállításához normandiai vidékről származó, magas zsírtartalmú, fehérjékben és vitaminokban gazdag tehéntejet szokás használni. Ezt a sajtot leggyakrabban magában, almával, szőlővel, dióval, vagy akár pisztáciával és esetleg kevés balzsamecettel, mézzel megcsorgatva szokás fogyasztani. Korábban egy isteni szendvicset osztottam meg veletek: Camembert sajtos almás diós melegszendvics
Most jöjjön egy ízletes frissensült:
Hozzávalók 4 főre:
- 8 szelet karaj (kb. 80 dkg)
- 2 doboz (2 x 12,5 dkg) camembert sajt
- só-, bors ízlés szerint
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 4 db tojás
- kb. 4-5 dl olaj
Elkészítés:
A megtisztított és kiklopfolt karajszeleteket sózzuk, borsozzuk. 4 darab kiterített hússzeletre tesszük a tetszőlegesen felszeletelt sajtot:
Majd mindegyiket egy másik hússzelettel beborítjuk. Hústűvel és / vagy fogvájóval megtűzzük:
Ezután szokásos módon bepanírozzuk. (Liszt, tojás, prézli.)
Bő olajban, közepes lángon, hogy átsüljön, kisütjük a húsokat.
Könnyed salátára vágytam, ezért most egy ízvilágban ehhez az ételhez passzoló diós rukkola salátát készítettem mellé).