Egy isteni finom, gesztenyés desszert, ami hamar elkészül, és még a sütőt sem kell bekapcsolni :). A gesztenye az egyik téli kedvencünk. A pürét otthon készíteni kissé macerás, de szerencsére készen is megvehetjük, hogy szuper desszert készüljön belőle.
Íme egy változat:
Hozzávaló 4 főre:
- 20 dkg (kb. 20 db babapiskóta)
- 1 cs Dr. Oetker csokoládéízű Desszert öntet
- 2,5 dl tej + 2 dl tej
- kb. 3 ek porcukor
- 1 ek cukor
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl cukrozott habtejszín
- 25 dkg gesztenyemassza
Elkészítés:
A 2 dl tejet meglangyosítjuk, beletesszük a porcukrot, és a vaníliás cukrokat. Ebbe a cukros tejbe mártogatjuk a babapiskótákat és egy üvegtál aljába sorakoztatjuk őket. A gesztenyemasszát egy nagy lyukú reszelővel a tetejére reszeljük. A csokiöntetet az előírásnak megfelelően elkészítjük, a maradék 2,5 dl tejjel, majd elfelezzük. Az öntet egyik felével meglocsoljuk a gesztenyés réteget, majd a felvert tejszínhabot elsimítjuk a tetején. Az öntet másik felével meglocsoljuk és hűtőbe tesszük néhány órára, vagy akár egy egész éjszakára, hogy a piskóta megpuhuljon.