Skip to content

Bográcsos paprikás krumpli

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Ha egyszerű, de roppant ízletes bográcsos ételt szeretnél készíteni, akkor a legjobb választás a paprikás krumpli. Ajánlom kezdő bográcsozók figyelmébe is, mert tényleg nem bonyolult és rövid idő alatt elkészül. Igazi magyaros fogás. Friss, ropogós kenyérrel, savanyúsággal, uborkasalátával vagy kovászos uborkával a legfinomabb.

Hozzávalók 4-5 főre:

  • 2 kg burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 3 pár debreceni kolbász
  • 3 pár virsli
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tv paprika
  • kb. 4 ek zsír (vagy olaj)
  • 2 ek őrölt fűszerpaprika
  • só-, bors-, őrölt kömény ízlés szerint
  • 4 gerezd fokhagyma

 

 

 

Elkészítés:

A szalonnát kockára vágjuk és lepirítjuk. Hozzáadjuk a zsírt és a finomra vágott hagymát. Rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. A zúzott fokhagymával együtt néhány percig főzzük, hogy kis levet engedjen a paradicsom. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, jól átkeverjük és a debrecenit karikára, a burgonyát cikkekre vágva beleforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel ízlés szerint. Amikor a krumpli már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a virslit is. Az egészet rövid idő alatt készre főzzük.
Nálunk friss kenyér és savanyúság vagy uborkasaláta mindig van  a paprikás krumpli mellé.
Isteni finom!

 

Recept videóm:

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük