Ha egyszerű, de roppant ízletes bográcsos ételt szeretnél készíteni, akkor a legjobb választás a paprikás krumpli. Ajánlom kezdő bográcsozók figyelmébe is, mert tényleg nem bonyolult és rövid idő alatt elkészül. Igazi magyaros fogás. Friss, ropogós kenyérrel, savanyúsággal, uborkasalátával vagy kovászos uborkával a legfinomabb.
Hozzávalók 4-5 főre:
- 2 kg burgonya
- 2 fej vöröshagyma
- 20 dkg füstölt szalonna
- 3 pár debreceni kolbász
- 3 pár virsli
- 2 db paradicsom
- 2 db tv paprika
- kb. 4 ek zsír (vagy olaj)
- 2 ek őrölt fűszerpaprika
- só-, bors-, őrölt kömény ízlés szerint
- 4 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A szalonnát kockára vágjuk és lepirítjuk. Hozzáadjuk a zsírt és a finomra vágott hagymát. Rövid ideig dinszteljük, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot és paprikát. A zúzott fokhagymával együtt néhány percig főzzük, hogy kis levet engedjen a paradicsom. Ezután megszórjuk a pirospaprikával, jól átkeverjük és a debrecenit karikára, a burgonyát cikkekre vágva beleforgatjuk. Felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Ízesítjük sóval, borssal, őrölt köménnyel ízlés szerint. Amikor a krumpli már majdnem puha, akkor hozzáadjuk a virslit is. Az egészet rövid idő alatt készre főzzük.
Nálunk friss kenyér és savanyúság vagy uborkasaláta mindig van a paprikás krumpli mellé.
Isteni finom!