Szeretjük az ízletes szószban párolt csirkehúst, szeretjük a tortillát és az olvadó, isteni cheddar sajtot, pedig egyenesen imádjuk! Ezeket az alapanyagokat két tortilla lap közé pakoljuk és pár percig sütjük.
El is készült az ún. „mexikói melegszendvicsünk” a quesadilla. A tészta kívül ropogós, belül a megolvadó sajtnak köszönhetően krémes. Nagyon finom.
Hozzávalók 4 főre:
- 8 db tortilla lap
- 50 dkg csirkemell filé
- 3 ek olaj
- 3 ek vaj
- 1 db vöröshagyma
- 3 gereszd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 1 mk őrölt chilli por
- 1 mk őrölt fűszerpaprika
- 1 csipet őrölt kömény
- 6 ek barbecue szósz
- 15 dkg cheddar sajt
- 5 dkg eidami sajt
- 15 dkg kukorica konzerv
Elkészítés:
A csirkemellet megtisztítjuk, megmossuk és vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben az olajat felhevítjük, majd rádobjuk a csirkemell csíkokat. Fűszerezzük sóval, borssal, őrölt köménnyel, fűszerpaprikával, chillivel, zúzott fokhagymával. Jól átforgatjuk és körülbelül 25 percig sütjük. Ezután hozzáadjuk a szeletekre vágott vöröshagymát és pár perc alatt összepároljuk a csirkével. Amikor a hús megpuhult, hozzáadjuk a leszűrt kukoricát és a barbecue szószt is.
A sajtokat lereszeljük vagy szeleteljük tetszés szerint.
A quesadilla összeállítása: egy serpenyőben felforrósítunk egy evőkanál vajat, majd ráhelyezünk egy tortilla lapot. A lapra teszünk körülbelül három evőkanál barbecue csirkét, majd megszórjuk, illetve befedjük a sajttal. Erre teszünk egy másik tortilla lapot is. Jól összenyomkodjuk a kezünkkel. Pár percig sütjük, a lényeg, hogy a sajt megolvadjon a közepén, majd megfordítjuk egy nagyobb méretű tányér segítségével. Közepes lángon a másik felét is megpirítjuk. Ugyan így járunk el a többivel is. Hagyomány szerint háromszögre vágva tálaljuk. Hasábburgonyát és ketchupot kínáltam mellé.
Tipp: salsát tálalhatunk mellé, nagyon ízletes, és passzol hozzá.