Skip to content

Bazsalikomos mozzarellás csirkemell baconnel és gombamártással

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Egy óra alatt elkészíthető, néhány hozzávalóból ez a csirkemell fogás. Egy kis mozzarella, bazsalikom a hús belsejében, egy szelet baconbe csomagolva. Ráadásképpen egy isteni tejszínes gombaszósz készült hozzá.

Hozzávalók 4 főre:

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg mozzarella
  • 20 dkg bacon
  • 1 cs friss bazsalikom
  • só-, bors ízlés szerint
  • kb. 3 ek olivaolaj

 

 

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott, szárazra törölt csirkemellet szeletekre vágjuk és enyhén klopfoljuk, majd ízlésünk szerint sózzuk, borsozzuk. Kiterítjük a bacon szeleteket. Egy-egy csirkemellet fektetünk rájuk. Mindegyikre teszünk egy szelet mozzarellát és 1-2 levél bazsalikomot. Ezután a baconnel együtt mindet óvatosan feltekerjük. Egy tepsit olivaolajjal kikenünk és a hús göngyölegeket sorban állítjuk a tepsiben. 170 fokra előmelegített sütőben (ha van, légkeveréses) körülbelül 30-40 percig sütjük. Ezután 190 fokon (alsó-felső sütés) újabb 15 perc alatt készre sütjük.

 

 

 

Tálalhatjuk bármilyen salátával, vagy zöldségkörettel. Én most gombamártást és édesburgonyát készítettem hozzá, ami mostanság az egyik kedvenc köretem lett. Ha nem ismeritek, próbáljátok ki mindenképpen, mert nagyon finom!

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük