A barbecue szósz az USA-ban olyan, mint nálunk a pörkölt, vagy a töltött káposzta :).
Nem csak minden családnak megvan a saját receptje, de régióról-régióra, városról-városra is különbözik, hogy pontosan ki mit tesz a mártásba, ki hogyan készíti. De az biztos, hogy mind nagyon finom. Én most csirkemellhez készítettem, mivel mostanában egy amerikai étteremben hasonlót ettem és nagyon ízlett nekem. Próbáljátok ki ti is!
Hozzávalók 4 főre:
- 1 kg csirkemell filé
- só-, bors-, sültcsirke fűszersó ízlés szerint
- 0,5 dl olaj
- 1 adag barbecue szósz
Elkészítés:
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. A megtisztított húst szeletekre vágjuk. Ízesítjük sóval, borssal, sültcsirke fűszerrel és egy tepsibe sorakoztatjuk. Meglocsoljuk az olajjal és kevés (körülbelül 0,5 dl) vízzel, majd fólia alatt sütjük légkeveréses fokozaton körülbelül 30 percig. Ezután a fóliát levesszük és 200 fokon újabb 10-15 perc alatt készre sütjük. Elkészítjük a barbecue szószt (akár már előző nap is elkészíthetjük). Majd a csirkemellet a mártással leöntjük és frissen, krokettel vagy röszti burgonyával tálaljuk.