Egy mennyei desszert gyümölcsből és túróból.
Szezon idején friss barackból készüljön! A túrókrémet sok mindennel feldobhatjuk, például: mazsolával, dióval, mogyoróval, esetleg készülhet több különböző gyümölccsel is.
Joghurttal egy szuper párosítás: nem túl édes, könnyű és habos.
Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) kb. 6 főre:
A tésztához:
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 10 dkg vaj
- 15 dkg finomliszt
- fél csomag sütőpor (6 g)
- 6 ek tej
A kenéshez:
- 1 ek vaj
- 1 ek liszt
A krémhez:
- kb. 5 dkg cukor (ízlés szerint több is lehet)
- 450 g natúr joghurt
- 50 dkg tehéntúró
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 nagy doboz (470 g) őszibarack konzerv
- 2 dl habtejszín
- 2 ek cukor (a habtejszínhez)
- 2 csomag Expressz Zselatin fix (2×20 g)
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral és a lágy vajjal keverjük habosra. Adjuk hozzá több részletben a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejet és dolgozzuk össze alaposan. A tésztát simítsuk kivajazott, lisztezett tortaformába (vagy sütőpapírral béleljük ki) és 180 fokon kb. 30 perc alatt süssük meg. A formában hagyjuk kihűlni a tésztát.
Elkészítjük a krémet: a túrót villával összetörjük és összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, valamint a joghurttal. Az őszibarackot lecsepegtetjük (a levére nem lesz szükségünk), és vágjuk apró darabokra. Egy keveset hagyjunk a tetejére a díszítéshez. A gyümölcsöt szintén keverjük a túrós masszához. A habtejszínt verjük keményre a cukorral és óvatosan forgassuk a túrókrémhez. A végén szórjuk bele a zselatin fixet, alaposan keverjük össze és simítsuk a tészta tetejére. Tegyük hűtőbe 3-4 órára, de akár egy teljes éjszakára (nálam így volt, előző délután készítettem el).
Pihentetés után a félretett őszibarack darabokkal és reszelt csokival, vagy tortadarával megszórva tálaljuk.