Skip to content

Barackos – joghurtos túrótorta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

 

Egy mennyei desszert gyümölcsből és túróból. 
Szezon idején friss barackból készüljön! A túrókrémet sok mindennel feldobhatjuk, például: mazsolával, dióval, mogyoróval, esetleg készülhet több különböző gyümölccsel is. 
Joghurttal egy szuper párosítás: nem túl édes, könnyű és habos.


Hozzávalók (24 cm-es tortaformához) kb. 6 főre:


A tésztához:

  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg vaj
  • 15 dkg finomliszt
  • fél csomag sütőpor (6 g)
  • 6 ek tej

A kenéshez:

  • 1 ek vaj
  • 1 ek liszt

A krémhez:

  • kb. 5 dkg cukor (ízlés szerint több is lehet)
  • 450 g natúr joghurt
  • 50 dkg tehéntúró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 nagy doboz (470 g) őszibarack konzerv
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek cukor (a habtejszínhez)
  • 2 csomag Expressz Zselatin fix (2×20 g)

 



Elkészítés:

A tojásokat a cukorral és a lágy vajjal keverjük habosra. Adjuk hozzá több részletben a sütőporral elkevert lisztet, majd a tejet és dolgozzuk össze alaposan. A tésztát simítsuk kivajazott, lisztezett tortaformába (vagy sütőpapírral béleljük ki) és 180 fokon kb. 30 perc alatt süssük meg. A formában hagyjuk kihűlni a tésztát.
Elkészítjük a krémet: a túrót villával összetörjük és összekeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, valamint a joghurttal. Az őszibarackot lecsepegtetjük (a levére nem lesz szükségünk), és vágjuk apró darabokra. Egy keveset hagyjunk a tetejére a díszítéshez. A gyümölcsöt szintén keverjük a túrós masszához. A habtejszínt verjük keményre a cukorral és óvatosan forgassuk a túrókrémhez. A végén szórjuk bele a zselatin fixet, alaposan keverjük össze és simítsuk a tészta tetejére. Tegyük hűtőbe 3-4 órára, de akár egy teljes éjszakára (nálam így volt, előző délután készítettem el).
Pihentetés után a félretett őszibarack darabokkal és reszelt csokival, vagy tortadarával megszórva tálaljuk.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük