Ezt a köretet akkor érdemes készíteni, ha valami egész húst sütünk, például sült pulyka, csirke, stb. Készíthetjük fehérrépával kombinálva, fele-fele arányban.
Egyszerűen elkészíthető, ráadásul nagyon egészséges!
Hozzávalók 4 főre:
- 70-80 dkg sárgarépa
- 4 ek barnacukor
- 1 ek vaj
- 3 ek balzsamecet
Elkészítés:
A répákat megtisztítjuk, kb, 4 cm-es hasábokra vágjuk. Félig megfőzzük egy kevés vízben, majd leszűrjük és áttesszük egy tepsibe. Megszórjuk a cukorral, és meglocsoljuk a balzsamecettel. A vajat is hozzáadjuk. Kb. 10-15 percig 200 fokon puhára sütjük (de kissé maradjon roppanós).
Tipp:
Lehet készíteni bébi répával is és cukor helyett használhatunk mézet is.