Tavasszal és nyáron főleg szeretem a friss zöldségeket felhasználni, egy szuper salátához.
Önmagában, vagy egy fincsi sült, vagy grillezett hússzelet mellé, tökéletes kiegészítő lehet. Gyorsan elkészül, és ugyanolyan jól lakhatsz velük, mint egy tányér pörkölttel, mégsem kell félned a kilók támadásától!
Szóval, irány a konyha és salátára fel! 🙂
Hozzávalók 4 főre:
Salátához:
- 20 dkg friss salátakeverék (pl. vegyesen: jégsaláta, endívia, sárgarépa, kukorica)
- 2 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 3 db új piros retek
- 10 ek olivaolaj
- 5 ek balzsamecet
- 3 ek méz
- 1 kk friss, vagy szárított bazsalikom
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
Elkészítés:
Ha tisztított, és már darabolt salátakeveréket használunk, akkor sok teendőnk nincsen vele. Viszont, ha különféle salátákat vásárolunk, akkor szűrőben, hideg víz alatt, alaposan öblítsük le, majd szárítsuk meg és vágjuk tetszőleges darabokra. A paradicsomot, uborkát és a retket szintén szeleteljük, illetve kockázzuk fel. Készítsük el a salátaöntetet, a hozzávalókat alaposan keverjük össze (olivaolaj, balzsamecet, méz, bazsalikom, zúzott fokhagyma, só, bors). Amikor ezzel elkészültünk, locsoljuk meg a zöldségeket és frissen tálalhatjuk is.
Ez a saláta önmagában is finom, de kiváló kísérője lehet, egy grillezett húsnak, vagy halnak is akár.