A mindenki által ismert desszert, egy kis alkoholos csavarral! Kizárólag felnőtteknek! Espressóval átitatott babapiskóták, valamint egy rendkívüli habos, Baileys-es mascarpone krémet tartalmaz. Bár soha nem voltam az alkoholos italok nagy rajongója, van néhány kivétel. Az egyik ilyen a Baileys Irish Cream. Azon kevés likőrök egyike, amelyet önmagában, egy kevés jéggel is kedvelek és desszertekben is nagyon finom!
@szilviamalmos Fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal Weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #sutemeny #tiramisu #sutesnelkul #baileys #konnyureceptek #finomság #mascarpone #receptvideó ♬ eredeti hang – SzilviaMalmos
Hozzávalók: ( 6 főre )
- kb. 3,5 dl espressó kávé
- 3 ek cukor
- A krémhez:
- 50 dkg mascarpone
- kb. 5 ek porcukor ( ízlés szerint )
- 1 tk vanília aroma
- 1,5 dl Baileys
- 2 dl habtejszín
további hozzávalók:
- 1 cs. ( kb. 30 dkg ) babapiskóta
- holland kakaópor
Elkészítés:
A kávét lefőzzük és a cukorral elkeverjük, majd lehűtjük. Elkészítjük a krémet. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzádolgozzuk a mascarponét és a vanília aromát. A Baileyst is a krémhez keverjük. Egy téglalap alakú tálba lerakunk egy sor kávéba mártott babapiskótát. ( Fontos, hogy ne ázzanak el! ) Rákenjük a krém felét. Majd ujra egy sor kávéba mártott babapiskótát és végül a maradék krémet teszünk. Egy éjszakát, de legalább 4-5 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután megszórjuk a kakaóporral, amíg teljesen el nem fedi a tetejét. Kockákra vágva tálaljuk.