Rajongok a finom salátákért, főleg, ha majonézes öntet van rajta. Nálunk lehet saláta hús mellé, vagy előétel, de akár főétel is. A mai saláta akár főétel lehet, mivel a ropogós, ízletes pirított szalonna még tartalmasabbá teszi. Nagyon finom, remélem kipróbáljátok!
Hozzávalók 4 főre:
- 20 dkg vegyessaláta keverék (jégsaláta, endivia, rukkola, stb.)
- 1 db pritamin vagy kápia paprika
- 2 db paradicsom
- fél db kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- 2 db retek
- 1 gerezd fokhagyma
- só-, bors ízlés szerint
- 20 dkg bacon szalonna
- 1 doboz konzerv (340 g) kukorica
- 1 pohár (150 g) kefír
- 1 adag majonéz
- 1 db bagett
Elkészítés:
A megmosott salátát összevágjuk és egy tálba tesszük. A többi zöldséget: a paprikát, paradicsomot, uborkát, újhagymát és a retket tetszőleges méretűre daraboljuk. Ezután a salátához adjuk a leszűrt kukoricával együtt. A szalonnát nagyon apró kockára vágjuk, megpirítjuk, egy tányérra kiszedjük. A bagettet felszeleteljük és a visszamaradt szalonnazsíron megpirítjuk, majd a fokhagymával megkenjük. Elkészítjük a majonézt, és a kefírrel összekeverjük. Ha szükséges, még ízesítjük sóval, borssal. Tálaláskor a zöldségeket összeforgatjuk a kefíres majonézzel és megszórjuk a pirított szalonnával. Melléhelyezzük a pirított fokhagymás bagett szeleteket és már ehetünk is. Nagyon finom, érdemes lehet dupla adagot készíteni. Annak is ízleni fog, aki nem egy saláta rajongó!