A hétvégék egyik örök szereplője a rántott hús, ez tény!
De, ha már néha unod a klasszikus változatot, akkor dobd fel némi töltelékkel.
A cordon bleu után most jöjjön egy másik variáció, a családomban nagy népszerűségnek örvend, íme:
Hozzávalók 4 főre:
- 4 szelet karaj (nagyobb, csont nélküli szelet)
- 4 szelet füstölt trappista sajt
- 8 szelet bacon szalonna
- 1 db lilahagyma
- só-, bors ízlés szerint
Panírozáshoz:
- 20 dkg zsemlemorzsa
- 20 dkg liszt
- 4 db tojás
Sütéshez:
- kb. 4-5 dl olaj
Elkészítés:
A megtisztított karajszeleteket sózzuk, borsozzuk. A lilahagymát karikára vágjuk. A kiterített hús szeletek egyik oldalára teszünk két bacon és egy sajt szeletet, majd néhány karika lilahagymát:
Ráhajtjuk a húsok másik felét. Ha szükséges hústűvel rögzítjük és a szokásos módon bepanírozzuk (liszt, tojás, prézli). Bő olajban közepes lángon, hogy átsüljön kisütjük. Sokféle körettel finom lehet, nálunk most az isteni zellersaláta készült, a nagymamám régi receptje alapján.