Gomba és mozzarella. Egyértelműen nem hizlaló kategória!
Na, de az a kis bacon nagyon jól passzol hozzá! Így már ugye nem igaz a kijelentésem :). Mégis azt hiszem, egy laza salátával még könnyű vacsora is lehet, én így tálaltam és ízlett mindenkinek.
Hozzávalók 2 főre:
- 6 db nagyobb méretű csiperkegomba
- 10 dkg szeletelt bacon
- 10 dkg mozzarella
- só-, bors-, grillzöldség fűszerkeverék ízlés szerint
- 2 ek olivaolaj
Elkészítés:
A gombákat megtisztítjuk, megpucoljuk, szárát eltávolítjuk. Forrásban levő vízbe 4-5 percig főzzük (a gomba méretétől függ). Leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük. Ezután a gombafejeket ízesítjük sóval, borssal, grillzöldség fűszerkeverékkel ízlés szerint. Egy tepsibe sorakoztatjuk a gombákat. Mindegyik gomba belsejébe teszünk egy fél szelet bacont és erre egy karikára vágott mozzarella sajtot. Olivaolajjal meglocsoljuk. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig, majd ha van, akkor további 5 percig grill fokozaton (értelem szerűen, ha nincs grill fokozat a sütőben, akkor kb. 10 percig sütjük összesen.) Tálaláskor tetszőleges zöldségekkel, salátával tálaljuk. Előételnek is megállja helyét, vagy akár reggelire, vacsorára ajánlom.