Skip to content

Aszalt szilvával töltött csirkemell

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A csirkemellet szeretjük, mert finom, könnyű, és változatos ételek készíthetők belőle. Az édes és a sós ízek találkozása ezúttal is csodás. A csirkemell könnyen variálható, fűszerezhető alapanyag és kifejezetten illik hozzá a bacon és az  aszalt szilva.

 

@szilviamalmos fb oldalam: Sylvia Gasztro Angyal weboldalam: sylviagasztroangyal.hu #fyp #foryou #foryoupage #sylviagasztroangyal #gasztro #gasztroblogger #gasztronómia #egyszerűrecept #karácsony #karácsonyirecept #receptvideo #csirkemell #bacon ♬ Merry Christmas and Happy New Year – neozilla


Hozzávalók: ( 4 főre )

  • 80 dkg csirkemell filé
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 1,5 dl vörösbor
  • kb. 20 dkg szeletelt bacon
  • 15 dkg eidami vagy trappista sajt
  • só, – bors ízlés szerint
  • 1 db tojás
  • kb. 2 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma

 

 

 

Elkészítés:

Az aszalt szilvát beáztatjuk a vörösborba. A megtisztított csirkemellet felszeleteljük és kissé klopfoljuk, majd fokhagymás tejbe áztatjuk. Ettől puhább lesz a hús és pikáns.  Egy tojást felverünk és a reszelt sajttal elkeverjük. Egy kevés sóval és borssal fűszerezzük. A húsokat lecsepegtetjük, papírtörlővel leitatjuk a nedvességet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ezután a sajttal megkenjük  a hússzeletek közepét és ráhelyezünk néhány szem, bortól lecsepegtetett  aszalt szilvát. Felgöngyöljük  a húsokat és baconnel körbetekerjük. A végeit hústűvel rögzítjük, ha szükséges. Egy tepsibe helyezzük a töltött csirkemelleket. 180 fokra előmelegített sütőben, fólia alatt sütjük körülbelül 45 percet. Végül a fóliát levesszük és 200 fokon addig sütjük, hogy a bacon szép piros legyen. Burgonyapürével vagy hercegnőburgonyával illetve sült burgonyával is tálalhatjuk.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük