Skip to content

Amerikai fahéjas süti (Cinnamon Roll Cake)

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 


Egy amerikai blog receptje.
Aki szereti a fahéjas sütiket, annak mindenképpen ajánlom. Szóval ez a süti nagyon vajas, nagyon édes, és nagyon fahéjas! Személy szerint nekem a nagyon édes kategória, éppen ezért régóta szemeztem a recepttel. Igazi kalóriabomba, de kitűnő vendégváró, édesszájúak körében.


Hozzávalók 6 főre:


A tésztához:

  • 360 g finomliszt
  • 230 g cukor
  • 1/4 tk só
  • 1 tasak (15 g) sütőpor
  • 2 db tojás
  • 370 ml tej
  • 125 g olvasztott vaj
  • 2 tk vanília aroma
A töltelékhez:
  • 250 g puha vaj
  • 250 g barnacukor
  • 1 púpozott ek fahéj
  • 2 ek finomliszt
A mázhoz:
  • 3 ek tej
  • 250 g porcukor
  • 1 tk vanília aroma

Elkészítés:


A tésztához a tojást kikeverjük a cukorral és a tejjel, majd hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport is. Ezután a sót és a vanília aromát is beletesszük. A végén óvatosan az olvasztott vajat is belekeverjük. (Én ezt robotgéppel kevertem csomómentesre.) Kivajazott tepsibe (kb. 22×33 cm-es) öntjük.
A töltelékhez jól elkeverjük a hozzávalókat és a tészta tetejére rakosgatjuk nagyjából egyenletesen. Egy kés segítségével kicsit rusztikusan belekeverjük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig (tűpróbáig) sütjük.
A mázat is kikeverjük, elég kemény állagú lesz (én itt már eléggé megijedtem, de nem kell!), majd a még meleg sütemény tetejére adagoljuk (egy kanál segítségével „szeleteljük”) és elosztjuk a süti tetején. Amikor kihűlt, szeleteljük, kockákra vágjuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük