Ez a rakott, tepsis sertésszelet annyira ízletes, hogy gyakran készítem. Annyit szoktam változtatni rajta, hogy filézett csirkemellből vagy csirkecombból készítem, így is nagyon szeretjük.
Hozzávalók:
- 1 kg sertéscomb
- 1,5 kg burgonya
- 4 db alma
- 5 db vöröshagyma
- kb. 1 dl olaj
- kb. 2 ek sertéssült fűszersó
- só, -bors ízlés szerint
Elkészítés:
A húst szeletekre vágjuk. Ízesítjük sóval, borssal és a fűszerkeverékkel. A megtisztított burgonyát vékony karikákra vágjuk. A vöröshagymát szintén vékony karikákra vágjuk. Az almát meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
Egy tepsit olajjal kikenünk és beletesszük a burgonyát. Meghintjük sóval és borssal ízlés szerint. Erre tesszük a hagymát és az almát, a tetejére pedig a hússzeleteket. Meglocsoljuk az olajjal. Fóliával lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben, ha van légkeveréses sütjük körülbelül egy órát. Majd levesszük a fóliát és 200 fokon, körülbelül 15 perc alatt készre sütjük.