A raguleves hamar elkészíthető, mégis különleges!
Télen különösen jólesik egy tartalmas, gőzölgő tányér látványa. Akár főfogásnak is megfelelő
lehet, aki szereti és nem diétázik, akkor egy szelet kenyérrel mindenképpen.
Ezt a levest a mustár és a főtt tojás teszi nem mindennapivá! 🙂
Hozzávalók 4 főre:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 db vöröshagyma
- 2 ek olaj
- 50 dkg burgonya
- 1,5 liter erőleves
- 1,5 dl tejföl
- 2 ek citromlé
- 2 db babérlevél
- só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
- 2 tk mustár
- 2 db főtt tojás
- 3 ek olaj
- 3 ek liszt
- 1 cs petrezselyemzöld
Elkészítés:
A megtisztított húst apró kockára vágjuk a vöröshagymával együtt. Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük az erőlevessel. Amikor a hús félig megpuhult (kb. 30 perc), akkor a leveshez adjuk a kockára vágott burgonyákat. Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, kevés vízzel felengedjük). A tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockákra vágott főtt tojásra merjük az ízletes levest.