Skip to content

Alföldi raguleves

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

A raguleves hamar elkészíthető, mégis különleges! 
Télen különösen jólesik egy tartalmas, gőzölgő tányér látványa. Akár főfogásnak is megfelelő
lehet, aki szereti és nem diétázik, akkor egy szelet kenyérrel mindenképpen. 
Ezt a levest a mustár és a főtt tojás teszi  nem mindennapivá!  🙂 


Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg sertéscomb
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek olaj
  • 50 dkg burgonya
  • 1,5 liter erőleves
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 ek citromlé
  • 2 db babérlevél
  • só-, bors-, ételízesítő ízlés szerint
  • 2 tk mustár
  • 2 db főtt tojás
Rántáshoz:
  • 3 ek olaj
  • 3 ek liszt
  • 1 cs petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

A megtisztított húst apró kockára vágjuk a vöröshagymával együtt. Az olajban megdinszteljük a hagymát, majd a húst is hozzáadjuk és fehéredésig pirítjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük. A babérlevelet is hozzáadjuk, majd felöntjük az erőlevessel. Amikor a hús félig megpuhult (kb. 30 perc), akkor a leveshez adjuk a kockára vágott burgonyákat. Amikor a hús és a burgonya is megpuhult, világos, petrezselymes rántást készítünk (az olajon megpirítjuk a lisztet, majd az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk, kevés vízzel felengedjük). A tejföllel simára keverjük és besűrítjük vele a levest. Mustárral, citromlével enyhén savanykásra ízesítjük. Tálaláskor a kockákra vágott főtt tojásra merjük az ízletes levest.

 

 

Tags:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük