Skip to content

Áfonyás fehércsokoládés torta

  • Szerző:
Print Friendly, PDF & Email

 

 

Zseniálisan finom mascarponés-fehércsokis torta.  Igazi vendégváró desszert, amit fél óra alatt össze lehet állítani, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
Az édes, habos krém és a savanykás gyümölcs együtt tökéletes. Kényeztesd vele te is magad! 🙂

Hozzávalók 4 főre (24 cm-es tortaformához):

A tortaalaphoz:

  • 20 dkg omlós kakaós keksz
  • 10 dkg vaj
  • 1 ek méz

A krémhez:

  • 20 dkg áfonya
  • 1 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix por
  • 25 dkg mascarpone
  • 3-4 ek porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 20 dkg fehércsokoládé

A díszítéshez:

  • 4-5 dkg fehércsokoládé forgács

 

 

Elkészítés:

Először elkészítjük a kekszes alapot: ehhez a kakaós kekszet apróra zúzzuk majd összekeverjük a lágy vajjal és a mézzel. A tortaformánkat sütőpapírral kibéleljük és a masszát egyenletesen elterítjük benne. Körülbelül 1 órára a hűtőbe tesszük.

Ezalatt elkészítjük az isteni fehércsokoládés krémet. A habtejszínt rövid ideig verni kezdjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és ezután állandó keverés mellett tovább verjük a kívánt állag elérésig. Utána hozzáadjuk a mascarponét és a vízgőz fölött felolvasztott egyik tábla csokit. A másik táblát apró darabokra vágva hozzákeverjük. A krémet a kekszes rétegre öntjük, majd további 3-4 órára a hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt egy késsel elválasztjuk a tortát a forma belső peremétől. Egy tányérra tesszük, majd a friss áfonyával megszórjuk a tetejét. A csokiból éles késsel, vagy egy sajt szeletelővel forgácsokat készítünk és díszítjük a tortánk tetejét. Aki szereti, még tejszínhabot is kínálhat hozzá.

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük