Zseniálisan finom mascarponés-fehércsokis torta. Igazi vendégváró desszert, amit fél óra alatt össze lehet állítani, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolni hozzá.
Az édes, habos krém és a savanykás gyümölcs együtt tökéletes. Kényeztesd vele te is magad! 🙂
Hozzávalók 4 főre (24 cm-es tortaformához):
A tortaalaphoz:
- 20 dkg omlós kakaós keksz
- 10 dkg vaj
- 1 ek méz
A krémhez:
- 20 dkg áfonya
- 1 csomag Dr. Oetker Expressz Zselatin fix por
- 25 dkg mascarpone
- 3-4 ek porcukor
- 3 dl habtejszín
- 20 dkg fehércsokoládé
A díszítéshez:
- 4-5 dkg fehércsokoládé forgács
Elkészítés:
Először elkészítjük a kekszes alapot: ehhez a kakaós kekszet apróra zúzzuk majd összekeverjük a lágy vajjal és a mézzel. A tortaformánkat sütőpapírral kibéleljük és a masszát egyenletesen elterítjük benne. Körülbelül 1 órára a hűtőbe tesszük.
Ezalatt elkészítjük az isteni fehércsokoládés krémet. A habtejszínt rövid ideig verni kezdjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és ezután állandó keverés mellett tovább verjük a kívánt állag elérésig. Utána hozzáadjuk a mascarponét és a vízgőz fölött felolvasztott egyik tábla csokit. A másik táblát apró darabokra vágva hozzákeverjük. A krémet a kekszes rétegre öntjük, majd további 3-4 órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt egy késsel elválasztjuk a tortát a forma belső peremétől. Egy tányérra tesszük, majd a friss áfonyával megszórjuk a tetejét. A csokiból éles késsel, vagy egy sajt szeletelővel forgácsokat készítünk és díszítjük a tortánk tetejét. Aki szereti, még tejszínhabot is kínálhat hozzá.