Érdemes kísérletezni a fűszernövényekkel, én kakukkfű és petrezselyemzöldet használtam. De snidling, oregánó vagy bazsalikommal is isteni lehet. A habtejszíntől pedig finom krémes lesz.
Hozzávalók: (4 főre)
- 4 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kk mustár
- só,- bors ízlés szerint
- 1 tk őrölt kakukkfű vagy 1 ág friss
- 1 ek petrezselyemzöld vagy fél csokor friss
- 3 dl habtejszín
- 1 ek friss citromlé
- 1 tk étkezési keményítő
Elkészítés:
Egy lábasba tesszük a vajat, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és kissé megpirítjuk. Felöntjük a tejszínnel.
Hozzáadjuk a mustárt és a citromlevet, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Pár perc alatt összeforraljuk.
Végül egy kevés vízzel kikeverjük az étkezési keményítőt és besűrítjük vele a mártást. Megszórjuk a kakukkfűvel, és a petrezselyemzölddel is. Én lazachoz készítettem: Lazac tejszínes zöldfűszeres mártással.